A csakrák olyan, nem fizikai szervek, amelyek a nyers energiát egy más típusú, finomabb, az emberi szervezet által felhasználható formába alakítják. A csakrák testünk energiaközpontjai, melyek mintegy motorként  “működtetik” fizikai lényünket. Életenegiához kétféleképpen jutunk: táplálkozás útján és az energiatesten át. A “csakra” szanszkrit szó, jelentése: “kerék”. A megnevezés találó, azért, mert a tisztánlátók már az ősidőkben is képesek voltak az emberi aurát  és a csakrákat mindenféle segédeszköz nélkül is látni.

Aura Csakra Színes New Age Központ Csakrák

A csakra forog, ezért néz úgy ki, mint egy kerék. Ha a környezetéből energiát vesz fel, akkor az óramutató járásával megegyezően, ha energiát ad le, akkor ellentétesen , szinte örvényt képezve a levegőben.Az energia az Univerzumból érkezik, melyet szinte folyosóként terelnek, irányítanak  a csakrák a megfelelő szervekhez. Ha valamelyik csakránkat tudatosan , vagy ami jellemzőbb – észrevétlenül – blokkoljuk, az energiaáramlás felborul, és ez a lélek, illetve a test egyensúlyának felborulásához, betegségekhez vezethet.

A csakrák állandó mozgásban vannak, soha nem állnak le, hiszen ha ez megtörténne, akkor 3 perc után leállna annak a szervnek a működése, amelyet az adott csakra “táplál”. Energetikai szennyeződés esetén lassabban forog. Ebben az esetben csakratisztítás ajánlott, hogy újból a megfelelő mennyiségű energiával tudja ellátni a “rábízott” sejteket. Minden szervünknek megvan a sajátos rezgéstartománya, amelyben egészségesen tud létezni. Ha kellően tápláljuk minden téren, akkor ez így is marad. Ha nem, akkor jelez, és ha időben figyelünk a jelekre, testünk jelzéseire, akkor önmagunk harmóniáját helyre tudjuk állítani.

Az emberi test 7 fő csakrával van ellátva. Ezenkívül léteznek még mellékcsakrák, (pl: talp-, tenyércsakra). A csakrákat színekkel is jelölik.

Csakrák, Meditáció, Spirituális

Az első csakra (Gyökércsakra)

Színe: vörös

A hátgerinc alsó végén található, a hátgerinc, a vesék és mellékvesék kapcsolódnak hozzá. Befolyásolja a túlélési esélyt, a termékenységet és az életkedvet.Az innen kapott energia működteti a vesék, a gerinc működését.

A második csakra (Nemi csakra)

Színe: narancssárga

A nemi szerveket látja el energiával, viselkedésünket, érzelmeinket irányítja, befolyásolja kapcsolatainkat. Köldöktől két ujjal lejjebb található.

A harmadik csakra (Napfonat, vagy elosztó csakra)

Színe: sárga

A gyomorszájnál, a köldöktől két ujjal fentebb helyezkedik el. A gyomor környékén elhelyezkedő szerveket, a májat, az epehólyagot, és magát az emésztést irányítja. Itt keletkezik a gondolatok energiaalapja is.

A negyedik csakra (Szívcsakra)

Színe: zöld

A szívcsakra  a szívnél helyezkedik el (a két mellbimbó eredeti magasságában középen). Az immunrendszert, a légzést és a vérkeringést irányítja. Ide kapcsolódnak az általunk szeretett személyek láthatatlan fonalai is.

Az ötödik csakra

Színe: kék

A toroknál helyezkedik el és a pajzsmiriggyel áll kapcsolatban. Irányítja a tüdőt, illetve a torok környékén található szerveket. A kommunikációval áll kapcsolatban, így könnyen blokk keletkezhet rajta, ha valaki állandóan magába fojtja mondanivalóját.

A hatodik csakra (Harmadik szem csakra, homlokcsakra)

Színe: indigókék

A homlok közepén helyezkedik el és az agyalapi mirigyhez kapcsolódik. A füleket és a bal szemet irányítja. Az önmegismerés kapuja. Lehetőséget ad meditáció során a felettes Énnel, illetve az Angyalokkal történő kommunikációra.

A hetedik csakra (Korona csakra)

Színe: fehér

A korona csakra a tobozmiriggyel áll kapcsolatban és a fejtetőn helyezkedik el. A jobb szemet, illetve a felső agyat irányítja. Ez a csakra a gyökércsakrával ellentétben nem a fizikai világhoz, hanem a megfoghatatlan, Isteni létezéshez köt minket. Fizikai lényünket összeköti spirituális énünkkel.

 

A csakrákról
Értékeld!