A hegyikristály egy teljesen színtelen kristály, képlete SiO2. Legfőbb lelőhelyei az Alpokban vannak, bár Brazíliában, Madagaszkár szigetén és az Urál-hegységben is gazdagon előfordulnak.

Hegyikristály, Tiszta Fehér, Gem TopEz az átlátszó ásvány már az ókorban féldrágakőnek számított. Gyakori előfordulása és szépsége miatt nemcsak tárgyakat és edényeket csiszoltak belőle, hanem gyönyörű ékszereket, talizmánokat is.

A hegyikristály a gyógyító kristályok királynője, a legszélesebb körű tudáshoz, bölcsességhez, tisztasághoz és szeretethez vezet! Növeli a szellemi és fizikai energiaszintet, lelki problémáknál is nagy segítséget nyújt. Bármely csakrára helyezve jótékony hatást fejt ki, szabályozza a test energiaáramlását és elősegíti a kiegyensúlyozottságot, oldja a blokádokat.

A kristály erősíti a személyiséged: ha ékszerként viseled, magabiztosabb és határozottabb ember leszel. Segítségével legyőzheted a stresszt, könnyebben megbirkózol a élet nehézségeivel. Partnerkapcsolatra és az érzelmi életre is nagyon jó hatással van, növeli a figyelmességet és a toleranciát. Segít a problémákat könnyen megoldani.

Stabilizálja és folyamatosan tisztítja az aurát! Méregtelenítő kúráknál is ajánlott a használata, mert elősegíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segít elhalt, érzéketlen testrészek újraaktiválásában is. Nagyon hatékony láz esetén. Beállítja a vérnyomást, szabályozza a keringést, erősíti az idegrendszert. Csökkenti a menstruációs fájdalmakat, hatásos vérzéscsillapító. A hegyikristály vitalizál, ezenkívül jó a bőrre, hajra, körmökre, szemproblémákra, ízületekre, csontokra is.

Hegyikristály, Tiszta Fehér, Gem Top

A legszélesebb körben alkalmazott ásvány, amely fokozza az összes többi kő hatását is, erősíti a test összes funkcióját, kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre.Tisztítja az aurát és harmonizálja két agyfélteke működését. Ellenálló-képesség-növelő test, lelki és szellemi kimerültség esetén. Jelenléte, használata elengedhetetlen a spirituális fejlődésben. Gyógyhatása szinte végtelen, alkalmas bármilyen betegség kezelésére.

Lelki békét, szelíd erőt sugároz és harmonikusan oldja fel bármely terület blokádját. Jó és békés gondolatokkal ajándékoz meg, ezáltal megértőbbé és empatikusabbá válunk.

A hegyikristály
Értékeld!