Mi a reiki?

Maga a szó japán eredetű. Jelentése:egyetemes,univerzális isteni életenergia.
Intelligens mivoltából adódóan kizárólag az egészségmegőrzést, a gyógyulást szolgálja.
Az emberi test csodálatosan megalkotott “mű”. Alkotója gondoskodott arról is,hogy bármilyen diszharmónia estén önmagát meg tudja gyógyítani,a rendellenességet helyre tudja hozni.
A reiki során,a reiki energia által  a szervezetet olyan állapotba hozzuk,hogy erre újból képessé váljon. A gyógyító tehát az Ember Maga!
Én,mint reiki mester csatornája vagyok az isteni energiának,amire a beavatások során váltam képessé.

Mire jó a reiki?

 •   A testi-lelki egészség megőrzésére,a különféle betegségek megelőzésére
 •   Stressz, szorongások oldására
 •   Aktiválja az öngyógyító erőket a szervezetben
 •   Lelki blokkok, traumák feloldására
 •   Hatásos módszer gondolataink lecsendesítésére
 •   Különféle eredetű akut vagy régóta tartó fájdalmak hatékony kezelésére
 •   Harmonizál,előmozdítja spirituális fejlődésünket
 •   Eredményesen használható önmagunkon éppúgy,mint másokon
 •   Nagyszerű módszer a belső harmónia megteremtésére és folyamatos fenntartására
 •   Méregtelenít
 •   Gyógyító életenergiát (vitális erőt) ad
 •   Növeli a test rezgési frekvenciáját
 A REIKI NEM MÁS,MINT FÉNY ÉS SZERETET!
 Az univerzális energia segítségével feloldjuk a testben levő energetikai blokkokat,ezzel támogatjuk,segítjük a szervezet regeneráló,öngyógyító rendszerét.
  Mi történik a reiki kezelés során..és miért?
CSAKRATISZTÍTÁS
 Ahhoz,hogy a csakratisztítás fontosságát megértsük,szükség van néhány információra.
 Fizikai testünket kétféle módon tápláljuk és tarjuk életben:
 • táplálékon át
 • az energiatesten át.
 Az már közismert,mennyire fontos a vitaminokkal,éltető anyagokkal teli étel szervezetünk számára.  Az energia felvétele a csakrákon keresztül történik. A “csakra” szanszkrit eredetű szó,jelentés:”kerék”….utalva ezzel a mozgására is. Látók figyelték meg a csakrák mozgását. Energiafelvételnél az óramutató járásával megegyezően,energia leadásánál pedig ellentétesen forognak.
Elsősorban biológiai funkciójuk van. Minden csakra egy-egy szerv idegeivel áll kapcsolatban,így látja el információval és energiával a “rá bízott” szerveket,azok sejtjeit.
Ha a csakrák akadálytalanul forognak,akkor a hozzájuk tartozó szervek  megkapják az egészséges működésükhöz szükséges energiát. Ellenkező esetben nem. Az alacsonyabb energia alacsonyabb rezgésszintet eredményez,és ha ez tartósan fennáll,akkor kialakul a betegség.
7 fő csakránk van: gyökércsakra,nemi csakra,elosztó csakra,szívcsakra,torokcsakra, homlokcsakra,koronacsakra
Miért van szükség a csakrák tisztítására?
Azért,mert a csakrák energiafelvétele egyre inkább akadályoztatva van. Kevés a zöld,a természetes környezet,ami alapvető lenne. A csakrákat szennyezi még az elektroszmog, a stresszes életmód,a negatív környezet…..ilyenkor úgy érezzük,leszívják az energiánkat.
A tisztítás hatására csakráink újra akadálytalanul  képesek az energia felvételére és leadására, ezáltal segítve a szervezet harmonizálását.

CSAKRAHARMONIZÁLÁS

A csakraharmonizálás során a csakráknak azt a tulajdonságát vesszük figyelembe,hogy minden csakrának megvan a csak rá jellemző rezgése. A harmonizálással szabályozzuk a csakrák energiafelvételének egymás közötti egyensúlyát.

AURAHARMONIZÁLÁS

Az aura olyan, szabad szemmel nem látható energia mező,amely testünket védelmezi. Születésünkkor a magzatburkot cseréljük fel erre a finom energiamezőre. Bár ez a fényréteg bizonyítottan létezik csak kevesen látják,viszont szinte minden ember érzékeli. Körülbelül két méter szélességben öleli körül a fizikális testet. Sokan voltunk már olyan helyzetben,amikor számunkra idegen,vagy antipatikus ember túl közel jött hozzánk akárcsak beszélgetni is. Hátrébb lépünk,de ha nem tesszük,rosszul érezzük magunkat. Belépett az auránkba,az intim szféránkba,és ezt csak engedéllyel,a MI engedélyünkkel teheti meg bárki.
Az energiamező színe árulkodik pillanatnyi hangulatunkról,érzéseinkről,aktuális testi-lelki panaszainkról.
Az auraharmonizálás célja az, hogy a kezelés előtt a pácienst megnyugtassuk,feszültségét feloldjuk.
A nyugodt,laza, elengedett,meditatív állapot elérése nagyon fontos. Ezt elősegíti a halk,relaxációs zene,a nyugtató,tisztító hatású füstölők vagy illóolajok párologtatása, a gyertyák,mécsesek harmonizáló fénye.
Mindezek után következik maga a KEZELÉS,amely tartalmazza a kézpozíciókat a testen elöl és hátul,ezáltal  az energiatest legjobb harmonizálását is jelenti.
Reiki
5 (100%) 3 szavazat